Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците успеаја да утврдат кои професии се поопасни за состојбата на кардиоваскуларниот систем, а исто така влијаат и на формата

Специјалисти кои се членови на Американското здружение на кардиолози спроведоа интересен експеримент за да утврдат кои области се изложени на поголем ризик од прогресија на патологиите на кардиоваскуларниот систем, а исто така може интензивно да ја зголемат тежината. Ризичната група вклучува луѓе кои работат во продажба, како и претприемачи.

Во оваа студија учествуваа над 5,5 илјади жители кои наполниле 45 години. За да се процени состојбата на телото како целина, како и непосредно состојбата на кардиоваскуларниот систем, научниците претходно го мереле притисокот кај некое лице, а тој исто така требал да донира крв со цел да се утврди концентрацијата на гликоза и холестерол во крвотокот. Следната фаза е спецификација на исхраната на жител. Научниците го прашале што едно лице јаде, кои производи се негови омилени, колку често јаде храна. Исто така важно е појаснување дали лицето е вклучено во физичка активност. Конечната фаза од истражувањето - мерење.

Водечките позиции во врска со ризикот од прогресија на патологии на кардиоваскуларни болести и дебелина се окупирани од медицински работници, адвокати, сметководители, како и луѓе кои се на високи позиции. Овие категории на луѓе се изложени на ризик поради тоа што, иако не се зависници од пушење и спортување, тие исто така консумираат многу брза храна, што го зголемува ризикот од прогресија на CVD болестите. Јадењето брза храна исто така предизвикува над 75% од готвачите да имаат прекумерна тежина. Тие страдаат од дебелина и од полицијата со пожарникари. Тие, исто така, имаат висока концентрација на холестерол во крвотокот, што придонесува за развој на атеросклероза .

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .