Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Фармацевтите се ангажирани во создавањето на лекови од "Џихадната болест"

Во последниве месеци, научниците од САД активно се вклучија во развојот на ефикасен лек за опасна болест, која ја нарекуваат "Џихадна болест". Оваа болест е неодамна идентификувана. Ако некое лице се зарази со него, тогаш сите нејзини ткива почнуваат да се распаѓаат. Едноставно кажано, човек едноставно се закачува жив.

Првично, лезијата е локализирана во максилофацијалната област, но постепено, како што напредува болеста, инфекцијата се шири низ телото, предизвикувајќи појава на тешка клиничка слика. Запрете го процесот на гниење не е можно. Најмалку се мислеше дека порано, додека научниците не започнаа да работат на вакцината.

Првично, во таа Сирија започнала епидемија на болеста на таа територија, која моментално е под контрола на организацијата ИСИС. Поради тоа, фармацевтите имаа причина да веруваат дека во овој случај, директен извор на инфекција би можел да биде телата на убиени луѓе во оваа област, кои не се закопани од страна на милитантите, туку остануваат отворени. Од нив може да се разликуваат патогените "џихадистички болести". Претходно, од неа не постоеше ниту еден лек, така што речиси секое заразено лице било фатално. Но, сега научниците го решаваат ова прашање и речиси успеале да развијат вакцина против оваа опасна болест.

Беше откриено дека два микроорганизми делуваат како предизвикувачки агенс на патологија - едноклеточни паразити на Лейшманија и стрептококи од групата А. Од ова научниците одбиваат да создаваат вакцина, која во иднина ќе послужи не само за ефикасно средство за лекување на патологијата, туку и за профилактика. Досега, не се дадени точни датуми кога оваа алатка ќе биде презентирана на светот, бидејќи работата на неа сè уште не е завршена.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .