Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Крвта на родителите влијае врз полот на нероденото дете

Многу семејства планираат да имаат бебе (особено првороденче) однапред. Бидејќи родителите навистина сакаат да знаат што ќе биде следното бебе, постојат неколку методи (најчесто неконвенционални) кои наводно помагаат да се одреди полот на детето. Бидејќи не постои научна методологија која одредува кој ќе се роди во семејство - девојче или момче - научниците одлучија да го поправат со одредување на одлучувачки фактори на влијание.

Човечкото тело редовно ја ажурира крвта. Авторите на развиената методологија одлучија да го искористат овој факт како основа за проучување на полот на идното бебе. Самиот метод се состои во фактот дека родителите треба да ја знаат "свежината" на нивната крв. Ако планирате да зачнете момче, крвта на човекот треба да ја обнови човекот, ако девојката е жена.

Што се однесува до зачестеноста на обновувањето на крвта, кај жените се ажурираат еднаш на секои 3 години, а во посилниот пол - еднаш на секои 4 години. Научниците тврдат дека ако се земе предвид факторот како обновување на крв, брачните другари ќе имаат дете од ист пол што го планирале.

Другите методи кои наводно помагаат да влијаат или да го одредат полот на новороденчето вклучуваат употреба на кинески и јапонски табели (ја пресметуваат семејната фигура), француската исхрана (тип на храна за семејства со само девојчиња или момчиња). Исто така се верува дека таткото е повеќе одговорен за полот на детето, што е поврзано со разликата помеѓу хромозомите и нивното однесување (идните машки хромозоми се мобилни, а идните девојки се големи и здрав). Од гледна точка на науката, методите за одредување на полот на детето со помош на теоријата на семејното раководство или стрес изгледаат сосема сомнителни. Единствена методологија, која е едногласно потврдена од страна на лекарите, сè уште не се појавила.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .