Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Напредокот ви овозможува да го програмирате човечкиот живот

Напредокот на генетскиот инженеринг ви овозможува да го програмирате животот на одредена личност во следните неколку години. За да го направите ова, неговата ДНК ќе треба да направи промени (на пример, да обезбеди заштита од вируси и разни заболувања). Можете дури да го уредите човечкиот карактер, навики и други карактеристики во блиска иднина. Фактот дека тоа е - тешка, но вистинска работа, изјави за новинарите истражувачите од САД.

Како што е наведено од страна на научниците од Универзитетот во Масачусетс, генетиката веќе ја совлада способноста да се уреди 2/3 од компонентите на човечкиот геном, па целосната контрола врз судбината на поединецот е задача на научниците во блиска иднина. Веќе денес се воведуваат технологии кои овозможуваат да го зачуваме подобрениот човечки геном од инфекција со разни вируси. Останува да се разјаснат одредени прашања поврзани со етиката на промена на ДНК, но, според судењата на научниците, решението за ова прашање, исто така, ќе се најде релативно наскоро. Ова ќе им овозможи на луѓето да се движат кон повисоко ниво на развој, каде што случајните фактори, како што се болестите, ќе имаат помалку влијание врз животот, а геномот ќе се утврди при раѓање.

За повикување: експериментите кои се однесуваат на ДНК во моментов се активно извршени на лабораториски животни (глувци) и растенија. Модификацијата на геномот на вториот овозможи да се донесат генетски модифицирани растенија кои се опремени со човечки пријателски својства: тие растат побрзо, се поотпорни на болести, бараат помалку одржување. Како и за глувците, тие се обиделе, на пример, во нивната ДНК на стаорци и обратно. Резултирачките суштества со нечија ДНК се нарекуваат химери, а американските истражувачи се обидуваат да ги решат експериментите за нивното создавање во дадениот момент.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .