Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Истражувачите тврдат дека негативно влијаат врз пушењето врз сексуалното здравје на мажите

Според истражувачите од бостонската школа за медицина, пушењето не придонесува за давање на мажи на мажи. Напротив, никотин, како и други соединенија содржани во цигарите, ја намалуваат големината на машкиот пенис и негативно влијаат врз квалитетот на семената течност. Ова беше напишано од научниот весник New Scientist.

И покрај фактот дека резултатите од овие студии им се припишуваат на научниците од Велика Британија, откривањето на уште еден аспект на негативните ефекти од пушењето им припаѓа на американските истражувачи. Според нивните податоци, лошата навика го намалува пенисот за еден сантиметар.

За да ја потврдат теоријата на ефектот на пушењето врз репродуктивниот систем на силна половина од човештвото, истражувачите од Универзитетот во Бостон поканија голем број пушачи на возраст од 18-25 години. Истражувачкиот период беше неколку месеци. Резултатите нема да ги задоволат љубителите на цигарите - влошување, кое обично се забележува во системот на крвните садови, се шири во крвните садови во пенисот. Поради недостаток на снабдување со крв кај субјектите, забележано е намалување на пенисот.

Според д-р Педрам Салипур, резултатите од студијата се многу важни, а нивната дискусија наскоро ќе се одржи на состанокот на Истражувачкото здружение за репродуктивни патологии во Амстердам. Тој, исто така, рече дека повеќе патологија влијае на репродуктивната, отколку на кардиоваскуларниот систем на мажите. Ова се должи на малата големина на крвните садови во гениталниот орган - просечната големина на бродот е 0,5 мм помала отколку во срцето.

Покрај тоа, истражувачите изјавиле дека штетните ефекти од пушењето врз сперма. Неговиот слаб квалитет води до болести на идните деца и разни мутации. Во овој поглед, машките пушачи треба да престанат да пушат најмалку 3 месеци пред наводната концепција.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .