Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Болеста претрпена во детството не се поврзува со смртноста кај возрасните

Научниците откриле дека инфекциите кои влијаат врз телото на децата, немаат последици за возрасните и не влијаат врз раѓањето на децата и веројатноста за преживување до одредена возраст. Истражувачите не можеа да најдат поддршка за претпоставката дека болестите што ги претрпел детето некако ќе влијае на неговиот иден живот.

Претходно, научниците верувале дека опасните болести, кои се изведуваат во детството, како што се голема кашлица , мали сипаници или големи сипаници , предизвикуваат воспаление, а во иднина тие влијаат на ризикот од заразување на срцето или васкуларната болест. Исто така, претходно се верувало дека ако возрасно лице се разболи од овие болести, тој има зголемен ризик да умре. Сепак, со напредокот на медицината и раширената вакцинација, децата повеќе не се соочуваат со проблемот на долгорочно воспаление за време на болеста, а исто така ретко се разболуваат. По вакцинирањето или како се разболуваат со голем број на болести, тие дури живеат и подолго.

Според истражувачите, нивните анализи се многу важни, бидејќи тие покажуваат дека пренесената болест не е поврзана со висок ризик од смрт во зрелоста. Влијанието на големи сипаници или мали сипаници врз зголемениот ризик од рак или кардиоваскуларни болести исто така е побиено. Покрај тоа, според вработен во Институтот Стирлинг, детските болести во никој случај не можат да влијаат врз бројот на деца кои ќе се родат на возрасен и, исто така, процентот на нивниот опстанок, како и на првороденото.

Студијата, која ги отфрли сите претходни претпоставки на научниците, присуствуваа 7,2 илјади мажи и жени кои се родени во периодот 1751-1850 година. Доколку претходно лекарите ја побараа причината за влошување на благосостојбата на луѓето во претходните болести, сега повеќе време треба да се потроши на начин на живот и исхрана.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .