Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Резултатот од исхраната започна во различни денови не е ист.

Како што докторите дознале, во вторникот не е потребно да се започне со диета, бидејќи кога ќе почнете да губите телесната тежина на овој ден, лицето има најмалку определување.

Истражувањата покажаа дека успехот на диета не зависи само од исхраната или волјата. Прашања и денот на неделата, кога почна да се губи телесната тежина. Според експертите од Tesco Diets, тоа воопшто не е погодно како првиот ден на исхрана во вторникот. Податоците се добиени врз основа на анкетата на жените. Според претставникот на компанијата, жените кои одлучиле да се префрлат на здрава исхрана имаат многу поголема мотивација кога го менуваат својот животен стил во понеделникот, и се намалува со секој следен ден. Во прилог на понеделник, девојките беа сметани за успешни за исхраната во неделата.

Како што покажаа анкетите за јавното мислење, жените кои почнаа да јадат поинаку од неделата, во просек, изгубиле 4 кг во текот на следните 3 недели. Важно е дека 90% од испитаниците од овој број последователно го задржаа своето достигнување, задржувајќи ја новата телесна тежина. Приближно истиот резултат го добиле девојчињата кои започнале со здрава исхрана во понеделникот. Конечниот резултат во текот на исхраната беше постигнат од страна на оние жени кои се поставија целта на губење на тежината од саботата - по правило, во такви случаи, девојката јасно знае колку килограми таа сака да изгуби и јасно планира план за губење на тежината. Покрај тоа, за време на истражувањето, експертите дознале дека повеќето од девојките во текот на годината се обидуваат да изгубат тежина на овој начин три пати.

Најчесто, девојчињата во петокот одбиваа храна за исхрана, што беше објаснето со стресот и заморот добиени за време на работната недела. Студијата покажа дека една четвртина од девојчињата кои учествуваат во обид да започнат со диета добија уште поголема тежина отколку што паднаа. Меѓу причините за ова - мала волја, зависност од "утешителни" делови од брза храна. Токму овие минутни слабости се способни да го ослободат стресот од губење на тежината и да придонесат за распаѓање и прекинување на исхраната. Жените се распаѓаат и престануваат да ги постигнуваат своите цели, главно поради проблеми во нивниот личен живот, семејство и работа.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .