Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Истражувачите велат дека некои лекови го продолжуваат животот за 20 години

Американските лекари објавија дека голем број на лекови кои се борат против болести кои се јавуваат во староста, теоретски, го продолжуваат животот на субјектите за неколку децении. И покрај таквите храбри претпоставки, експертите сеуште не спроведоа експерименти каде што луѓето можеа да ја докажат својата теза.

Експертите од областа на медицината забележале дека голем број на лекови имаат посебен "несакан ефект" кој го инхибира процесот на стареење на телото. Ова се случува кога едно лице користи такви лекови, но во исто време не страда од една или друга болест што ја третира оваа дрога.

Експериментите се веќе спроведени на овошни муви. Резултатите покажаа дека сличен ефект е присутен и во лекот trametinib, кој го лекува ракот. Покрај третманот на онкологијата, траметиниб се користи и за рехабилитација на кардиоваскуларни болести и Алцхајмерова болест .

Според Стефан Осад, кој е професор по биологија во Алабама, постојат само десетина начини за глувци кои го продолжуваат животот за 20%. Лекарите сугерираат дека користењето на голем број техники за проширување на човечкиот живот исто така ќе даде позитивни резултати.

Додека научниците се занимаваат со пронаоѓање на лекови кои можат да го продолжат животот и младоста, истражувачите веќе развиле едноставни совети за оние кои сакаат да живеат долго и да се чувствуваат здрави. Повеќето експерти се согласуваат дека за долговечноста е доволно човек да оди неколку километри на ден, да вежба, да јаде мали оброци, вклучително и повеќе витамини и микроелементи во исхраната, да се ослободи од лошите навики, да спие добро и да се грижи помалку. Генетските предиспозиции, исто така, влијаат врз стареењето.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .