Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците од Новосибирск ќе можат да ги пронајдат и уништат клетките на ракот

Сега се вршат експерименти врз глувци, а околу половина од нив се излечени од рак, што може да се смета за добар индикатор за експериментот. Досега, методот на третман е тестиран за два вида на рак, но истражувачите се оптимисти за неговата употреба за лекување на сите видови на рак.

Еден од истражувачите на новиот метод е Екатерина Потер. Резултатите од неговите активности можат да бидат вистинска магија во светот на медицината. Третманот за рак вклучува пребарување меѓу матични клетки со рак - тие се, поради можноста за неограничена поделба, кои претставуваат сериозна опасност и се одговорни за егзацербации и појава на метастази. По матичните клетки се наоѓаат, инјекција е строго инјектира таму.

Забележано е дека обично глувците умираат од рак за 20 дена, но за време на третманот во ова време тие ќе изгубат знаци на присуство на онкологија. Според Кетрин Потер, вработен во Институтот за генетика и цитологија, туморот нема да се развива за една година (до крајот на животот на експерименталниот глушец).

Патогените клетки се елиминираат со хемотерапија. На него се додаваат делови од ДНК земени од човечка плацента. Фрагментот, всушност, дејствува како ДНК-препарат, тој е означен со флуорохром и лесно се идентификува во клетките на ракот.

Лекот, кој беше развиен од страна на научниците, додека во болно тело, ги бои клетките погодени од туморот во црвена боја, што ви овозможува да следите колку е ефикасен третманот за глувци. Лекот, патем, се воведува во одредено време - научниците открија дека матичните клетки се повеќе чувствителни на ефектите во одредени периоди. По обновувањето на половина од експерименталните глувци, секој од нив е способен да продолжи со целосен живот и да роди здрави глувци. Истражувачите не се задоволни со она што е веќе постигнато и веќе планираат да ја применат оваа техника за да идентификуваат уште три видови на рак за да ја докажат својата универзалност. По успешното завршување на експериментот, ќе се спроведат претклинички тестови.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .