Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Кои се последиците од злоупотребата на мудрец?

Salvia (Salvia divinorum Salvia) е билка од нане, чиј дом е Мексико.

Во природата, тоа е халуциногена фабрика која со векови се користела од Индијанците од Мазатек за гадање, шаманизам и медицинска пракса.

Мудрец произведува визуелни ефекти слични на халуциногени, како што е ЛСД, вклучувајќи мистични и духовни искуства.

Бидејќи ефектот доаѓа брзо, има ниска инциденца на несакани ефекти, низок потенцијал на зависност, а исто така е лесно да се добие. Затоа, мудрец стана популарен како рекреативен лек кај адолесцентите и младите луѓе.

Активната состојка е Salvinorin A, агонист на опијатни рецептори капа (KOR). Ги активира одредени рецептори кои влијаат на централниот нервен систем.

Поголемиот дел од човечката перцепција е контролирана од KOR. Студиите, исто така, покажуваат дека салвинорин А има дополнителен ефект врз невротрансмитерниот допамин.

Масатек шамани го приготвувале чајот од лисјата и го пиеле за време на верските церемонии. Исто така беше одлучено да ги џвака лисјата. Злобните луѓе сега дишат чад преку наргиле, пушат во цигари или жвачуваат лисја и држат сок во внатрешноста на образот.

Најинтензивните ефекти се чувствуваат во рок од 2 минути по пушењето и траат најмалку 30 минути. Мудрец е халуциноген, што значи дека лицето кое го користи гледа или чувствува работи кои всушност не постојат.

Последиците од земање мудреци вклучуваат:

 • визуелна дисторзија, како што се силни светла, светли бои и необични форми и модели;
 • цртани слики;
 • подобрување на расположението;
 • чувство на оддалеченост;
 • неконтролиран смеа;
 • сеќавање на синџир на животни настани;
 • сензации на движење, извртување, истегнување;
 • разговорност;
 • спојува со предмети или станува дел од нив;
 • нарушување на времето и просторот, на пример, чувството дека сте во неколку места во исто време;
 • губење на контакт со реалноста.

Најчестите несакани ефекти од користењето на мудрец вклучуваат потење, вртоглавица, недоследност, тешкотии концентрирање, дезориентација, нејасен говор, замор, губење на меморијата и потенцијално вознемирувачко чувство наречено дислокација на просторот. Зависник чувствува дека тој се транспортира до алтернативно време и место, или има чувство дека тој е на неколку места во исто време.

Долгорочните ефекти на наркотичните мудрец се уште не се познати.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .