Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Две третини од возрасните користат мобилен телефон додека возите со деца

Мобилните телефони во голема мера го олеснуваат нашиот живот, што, се разбира, никој не е тајна. Се чини дека е невозможно да се управува без овој уред во принцип. Во меѓувреме, при активно користење, многу од нашите (а не само нашите) сограѓани одат во крајности. Значи, резултатите од една неодамнешна студија покажуваат дека околу 2/3 од возрасните користат мобилен телефон, бирање број, и, соодветно, зборуваат, а 1/3 успева да напише текстуална порака. Сè што ќе биде во ред, но сето тоа се случува возење автомобил додека возите, а во овој момент децата се до возрасните.

Студијата за која станува збор е спроведена од експерти во наставата, истражувањето и образованието за безбедност во сообраќајот (TREDS) во согласност со програмата на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Калифорнија. Вреди да се забележи дека според податоците од 2011 година, тие обезбедија податоци за национално ниво за 3.300 смртни случаи, како и околу 400.000 (!) Повреди предизвикани од несреќи поради одвраќање на возачот додека возите.

Во моментов, главната причина за судири е употребата на мобилни телефони, и иако податоците се однесуваат на целата Калифорнија, речиси сигурно може да се претпостави дека во други земји и градови ситуацијата не се менува фундаментално. Неодамнешен извештај на Центарот за контрола на болести и превенција (ЦДЦ) покажа дека мобилниот телефонски повик, пораката до бројот на претплатникот, па дури и примената е-пошта се чести фактори кои ги придружуваат проблемите на одредена скала во процесот на возење меѓу Американците. Линда Хил, д-р, д-р, и клинички професор на Факултетот за семејство и превентивна медицина на Универзитетот во Калифорнија, укажува на следново:

"Нашите истражувања покажаа дека повиците за време на возењето се најмалку четири пати поголеми шанси да предизвикаат несреќа, па дури и користење на телефон без раце (со слушалки) не е инфериорен во опасност за неговата традиционална употреба. Покрај тоа, можеме да дадеме аналогија во согласност со возењето додека се затруени - можно е тоа да ве изненади, но во еден или друг формат на мобилен телефон не е помалку опасно додека возите. И ако успеете да влезете во автомобилот додека сте затруени, сеедно, без да ја игнорирате телефонската комуникација, тогаш ризикот од итен случај за вас се зголемува до 16 пати! Целта на нашиот извештај е да развиеме програма во врска со истражувањето кое е фокусирано на одредување колку е опасно одвлекување внимание на мобилен телефон додека се вози, а тоа, пак, ќе ни овозможи да развиеме стратегија за подобрување на безбедноста на патиштата ".

Во претходниот извештај, се покажа дека возењето автомобил и испраќање на пораки е потенцијално смртоносна комбинација. Интересно е тоа што користењето мобилни телефони за време на возењето не е единствениот проблем за возење. "Сè, од пиење кафе за воланот и завршувајќи со какви било активности во однос на децата во близина, води до фактот дека возачот може да го одвлече вниманието од ситуацијата на патот, и честопати ова, необично, се јавува во најкритичните моменти. Повеќето возачи се оддалечени од одредени фактори, но ако нивното влијание е сведено на минимум, ова, соодветно, ќе ги минимизира можните негативни состојби кои се појавуваат на патот. Тоа е, веќе можете да ги спречите повредите и да ги спасите животите на оние кои се во овој момент до вас. "

Кога ги разгледуваа мобилните телефони, беше проучен стилот на возење на жителите на Сан Диего на возраст од 30 до 64 години, а овие набљудувања траеја од 8 февруари до 31 март оваа година. Прашалникот во врска со овој момент беше анонимен, особено требаше да се одреди изгледите за користење на мобилен телефон за време на возењето, како и да се одреди колку време е потребно за да се користи со цел бирање и последователна комуникација или пишување на текстуална порака.

Студијата беше спроведена на 715 волонтери. Како што се покажа, повеќето жени користеле мобилни телефони (75%), од кои 2/3 се во брак, а нивната просечна возраст изнесувала 46 години. За 512 учесници, кои секојдневно и воопшто трошат возење околу два или повеќе часа се активни корисници на мобилни комуникации, се откриени следниве:

  • 30% не доживуваат никакви флуктуации во однос на употребата на телефонот на патот, 53% го прават тоа, но ретко и 17% никогаш.
  • 56% од возачите кои користат мобилен телефон додека возите се на традиционален начин, 44% претпочитаат да користат слушалки (hands-free).

Според 261 учесник во студијата, кога возеле во автомобил со деца под 11 години, биле забележани следниве податоци:

  • во 65% од случаите, телефонот се користи за бирање и разговор;
  • во 36% од случаите, соодветно, пишување на SMS-пораки.

Според резултатите на 193 учесници во студијата чие возење е придружено со присуство во автомобилот на деца од 12 до 17 години, се откриени:

  • 63% користат мобилен телефон за возење разговори;
  • 31% користеле внесување на текст.

Вреди да се забележи дека возрасните лица со деца под 11 години зад воланот многу почесто го користат телефонот, како за текст, така и за разговори. Во 31% од случаите, возачите велат дека се чувствуваат обврзани кога повикуваат од работа на патот, што ги охрабрува да одговорат и, следствено, на опасно возење.

Добиените резултати потврдуваат дека однесувањето на возрасните е опасно за време на возењето, при што тие се расејуваат и не се исклучок и ситуацијата во која децата се близу во автомобилот. Така, возачите речиси свесно ги изложуваат не само нивните животи, туку и животот на нивните деца на опасност, што е можноста за судир.

"Работодавците треба да бидат свесни дека кога ги охрабруваат своите вработени да иницираат повици додека возат за време на работното време, на тој начин ги ставаат своите вработени во ризик. Освен тоа, ако се исклучи момент на загриженост за животот на вработените од компаниите, тогаш треба да размислат барем за фактот дека тие можат да направат значителни загуби во врска со можната одговорност во врска со оваа ситуација ".

Треба да се напомене дека за децата и адолесцентите често се родителите кои дејствуваат како главен извор на информации за возење, нивниот стил на возење потоа се префрлува на нив како идно искуство и не е познато колку е успешна. Избор на безбеден стил на движење, со тоа, родителите, го зголемуваат позитивното влијание врз децата, ова, пак, ги зголемува шансите за безбедноста на нивното возење во иднина.

Несомнено е дека информациите што ги доставивме не е нешто што е вообичаено во однос на неговата новина, но нејзината релевантност е едноставно неоспорна - се согласуваме дека бројките дадени во статијата се разочарувачки кога размислуваат за однесувањето на патот. Без разлика колку е важно телефонски повик или порака - размислете за вашето семејство и деца, кои во овој момент може да бидат во непосредна близина. Немојте да се надевате на среќа или на вашето возење, бидејќи таквите надежи многу често не се оправдуваат. Грижете се за себе и за животот на луѓето блиски до вас!

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .