Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Дали големината е важна?

Резултатите од новата студија се очекува да доведат до завршување на трајни спорови во однос на големината на машкото "достоинство". Така, резултатите од таква широко дискутирана тема се објавуваат во списанието "Зборник на трудови" на Националната академија на науките (PNAS), кое се состои во фактот дека жените претпочитаат мажи со големи пениси, бидејќи тоа, соодветно, ја одредува нивната значајна сексуална привлечност.

Студијата за која станува збор беше спроведена од страна на Австралискиот национален универзитет. Особено, тоа покажа дека колку е повисок човекот, толку е поголема големината на неговиот пенис, толку повеќе секси е попривлечен. 105-те учесници беа прикажани од група истражувачи во фигури со големина на луѓе генерирани од компјутер, во кои формалноста, висината и големината на пенисот се менуваа соодветно. Врз основа на овие податоци, жените ја оценија сексуалната привлечност на фигурите. Професорот Мајкл Џенис од АНУ Школата за биолошки истражувања објасни:

"Ова е тема која ја зафати имагинацијата на масите на луѓето ширум светот, и подолго време. Откако ќе ги набљудувате распоредот на весници и списанија во најблискиот киоск, порано или подоцна ќе најдете натпис со наслов дека во еден или друг контекст ќе значи едно: важно е големината? Решивме да одговориме на ова, без претерување, популарно прашање во спорови, но со чисто научен пристап кон тоа. "

Така, истражувањата покажаа дека претежно жените претпочитаат мажи со високи, тесни колкови и широки рамења (облик на буквата V, наместо круша), како што покажуваат претходните студии за женските преференции кај мажите. Во меѓувреме, сегашната студија укажува на одреден додаток на минатите резултати кои се однесуваат, како што веројатно се разбирате, на големината на пенисот. Тоа не може да биде изненадувачки, но во извесна смисла аксиомата остана аксиома: колку повеќе, толку подобро.

"Откривме дека големината на пенисот всушност влијае врз сексуалната атрактивност на лицето, и овој индикатор е исто толку важен како раст, што е веќе добро познат фактор кој ја одредува машката атрактивност". Во прилог на ова, студијата забележува дека голем пенис идеално "комбинира" со високи мажи - во комбинација, ова ги прави поатрактивни за жените отколку ако тоа е краток голем пенис. "Грубо кажано, ако вашата висина е мала и вашата фигура може да се нарече круша, тогаш големиот пенис нема да ја зголеми вашата привлечност".

Вреди да се забележи дека жените воопшто се брзи во нивните пресуди. Значи, тие донесуваат одлука за атрактивноста на фигурата во три секунди, па дури и побрзо, ако имаат помалку атрактивна фигура пред нив. Брзината на донесување одлуки укажува на тоа дека жените несвесно работат на добрите и лошите страни на секоја од опциите за бројки, што ви овозможува истовремено да донесете одлука за севкупната привлечност, а не само за бројките поединечно.

"Во нашата претходна студија на оваа тема, учесниците беа понудени пет верзии на цртежи со машки фигури, единствената разлика е во должината на пенисот. Јасно е дека е предложено да се оценат учесниците во оваа ситуација, но во овој случај учесниците не ја исклучуваат самоизмамата на учесниците, лагата од нивна страна или нарушувањето на резултатите поради неточна перцепција ". Единственоста на тековното решение, репродуцирано во 3D-формат, лежи во поголемиот реализам на ситуацијата отколку во случајот со цртање на хартија. Истражувачите се уверени не само дека самата тема е смешна за пошироката јавност, но исто така е исто така доста сериозна работа од научна гледна точка.

Така, професорот Џенионс го донесе следниов заклучок: "Мажите имаат пенис што е подебел и поголем од оној на другите примати. Постои претпоставка дека додека луѓето не носат облека, жените користеле големина на пенисот како одлучувачки фактор при изборот на партнер, но имало многу малку податоци за да се потврди ова. Нашите резултати јасно покажуваат дека жените прават избор во корист на мажи со големи пени, поради минатите верувања во изборот на партнер, кој во тоа време ја наметнуваше не само неговата сексуална привлечност, туку и силата која, соодветно, ја одразува можноста да обезбеди семејство и потомци ".

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .