Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Советување Хепатолог

Нашиот црн дроб е еден вид на филтер кој ја обезбедува неопходната обработка на храна која влегува во нашето тело, таа исто така се соочува со отрови (алкохол, никотин, кофеин и сл.), Со што ги трансформира во безопасни соединенија. Црниот дроб ги уништува бацилите кои влегуваат во телото, произведува жолчка, која ги емулгира мастите, по што телото може да ја нормализира нивната апсорпција.

Функциите се сериозни и во одредени случаи дури и работата на еден ваков добро-размислувачки механизам не успее. Ова укажува специфични симптоми (болка во црниот дроб, жолтица на кожата и сл.), Но не секогаш знаеме што да правиме или, по навика, го одложуваме ваков важен проблем како консултација со хепатолог за "подоцнежно".

Времето во која било болест не е од корист на болниот, а секое "подоцнежно" може да предизвика сериозни проблеми во иднина. Ви препорачуваме да ги избегнувате потенцијалните ризици. Онлајн консултации со лекар е најдобро решение кое ќе ви овозможи да се движите напред во решавањето на проблемот. Пополнете ја едноставната форма подолу, опишете што ви пречи - и ќе добиете компетентна и квалификувана помош!

Земете совет хепатолог
Син е 18 години. Гилбертовата болест е генетски потврдена. Вкупниот билирубин е постојано 75, и покрај сите третмани пропишани од гастроентеролог (5 месеци, Персофор, 1 месец, ХЕПТРАЛ, периодично Корвалол) Директниот билирубин, исто така, може да се зголемува периодично до 7,7. .АМА и АНА се исто така нормални. Што да сторите и што треба да проверите
Здраво, во 2012 година имав болки во десниот хипохондриум, тие направија умерена количина на камења во жолчката и дијагностициран холистеститис, препишан е дуспатолинот, лекот ми помогна со повремена болка и сега решив да го отстранам жолчниот меур. HBSag Симптомите на JCB и хепатитис Б се исти - болки во десниот хипохондриум и поткопување со горчина. Дали е неопходно да се изврши операција за отстранување на жолчката? Може ли тие да бидат симптоми на хепатитис Б и дали треба да го лекувам?
Синот е 5 години. Не зборува. Стави го РАС. Често, лекарите велат дека премногу се вртат за аутизам. Генетичарот рече, секогаш постои физичка причина за АСН. Возбудата сега е тест за крв од зголемување на алкалната фосфатаза 697, албумин 50,47, креатинин 57, амилаза 183,6, АСТ 35, АЛТ 17, вкупен протеин 72,48, холестерол 4,5 мг семична киселина 189,05, гликоза сега е нормална 5, 02 имаше случаи на хипогликемија до 2,6, кетони во урината +++, зголемување на ЛДХ до 335. Ние сме на ендокринолог на Г-сметка со дијагноза. Хипогликемија со непозната етиологија. Ацидемија? Каде да се направи точна дијагноза на ендокринологија. Мислам дека ова влијае на говорот. Ви благодариме за одговорот.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Овластување

    Нашата група ВКонтакте
    X

    Почитувани посетители!
    Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.