Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Како науката денес дава шанса за следниот чекор за вашите деца.

Денес, името на Сергеј Валентинович Висарионов му е познато на многу, а многу луѓе во отворените простори на Русија, како и во земјите од близу и далеку во странство, пред сè, се разбира - оние кои биле третирани од професор и оние кои го придружувале неговото дете, роднина во лекувањето. Кој е успехот на овој талентиран хирург, и кои напори денес се добиваат за здравјето на нашите деца?

Основи на професионализам

Сергеј Валентинович Висарионов

Основа на темелите и почеток на патот во професијата беше педијатрискиот факултет на Државната педијатриска медицинска академија во Санкт Петербург, кој Сергеј Валентиновиќ ги завршил во 1998 година. Професорот Висарионов има клинички престој специјализиран за педијатриска хирургија, паралелно, работи како педијатриски хирург.

Потоа имаше дипломиран факултет, одбрана на тезата и титула на кандидатот за медицински науки.

Веројатно, со таков почеток, професорот Висарионов лесно можеше да совлада солидна академска позиција, со придружни атрибути - удобна канцеларија, удобен стол и интересни, големи и мали, научни симпозиуми.

Но, Сергеј Валентиновиќ веќе во младоста знаеше дека ќе го посвети животот на практична хирургија. Академскиот пат од студентот до доктор на медицинските науки, академик на Европската академија за природни науки и дописен член на Руската академија за природни науки во практичната работа на професорот Висарионов беше многу стабилна и висококвалитетна основа на сите основи, а самата прва хируршка практика ни овозможи да ги ублажиме вештините што се неопходни во практичната работа. хирургот.

С.В. Висарионов ја проширува временската рамка

Откако добив одлично образование и веќе поминав прилично долг пат на практична работа, младиот хирург С.В. Висарионов ја открил способноста да дејствува во спротивност на утврдената догма во професијата. Класичната хируршка техника беше коренот кој ги негувал и ги поддржувал почетоците на специјалист.

Сергеј Валентиновиќ беше свесен дека медицината, како и секоја друга наука, мора да оди напред. Но, оваа област е одговорна за здравјето и животот на луѓето, и затоа мора да се развие многу побрзо и пошироко од која било друга наука. Тоа е еден чекор пред време, и ништо друго!

Сергеј Валентиновиќ отсекогаш бил активен и успешен во развојот на медицинската технологија .
На пример ...

  • Во 2007 година, тој стана автор на алгоритам за лекување на комплицирани фрактури на 'рбетот на торакалниот и лумбалниот' рбет кај децата.
  • Од 2009 година, најтешките конгенитални дефекти на 'рбетниот столб со абнормално формирање на пршлените се третирани со нов хируршки метод развиен од Сергеј Валентиновиќ.
  • Во 2010 година, за третман на идиопатска сколиоза кај децата, почнаа да се користат нови методи на корекција, кои професорот развил со користење на елементи на транспедикуларна фиксација. Едноставно кажано, со стабилизирање на сегментот на 'рбетниот столб со специјални метални завртки кои се фиксирани во телото на прештот.

И денес, професорот Висарионов е во професионална потрага и постојан развој - инаку не може да има друг начин!

Научниот "мош" не го загрозува овој специјалист. Бидејќи е свесен за сите болки и проблеми на своите пациенти, Сергеј Валентинович вложува напори да ги спаси од страдање.
Одење заедно со децата што ги третира, сè до несреќата - до здрав и исполнет живот, смета дека е невозможно да остане на место, да се смири и да најде, конечно, утеха.

Тоа е неговата рамнодушност и непотизам во професијата која ги спасува животите и здравјето на децата, уште повеќе, виталноста, оптимизмот и самодовербата на оваа личност им дава на децата таква неопходна мотивација за справување со нивните заболувања, и со тоа му помагаат на хирургот.

Иновации и откритија на С. В. Висарионов - чекор во иднината на операцијата на 'рбетниот столб

Иновацијата во активностите на професорот Висарионов секогаш оди многу близу со класичните техники на практична хирургија. Тој е педијатриски хирург на хирург , и како никој друг не знае за предизвиците со кои се соочува специјалист во особено тешки случаи на повреда или вродена деформација на 'рбетниот столб кај млади пациенти.

Според современите методи, во третманот на повредите и деформитетите на 'рбетниот столб, различни уреди се користат за сигурно да ги фиксираат сегментите на' рбетниот столб, стабилизираат 'рбетниот столб во одредена положба, точни деформитети и ја елиминираат вертебралната мобилност во оние сегменти во кои не е потребен.

Над развивање на метални конструкции за овие цели, многу специјалисти низ целиот свет работат и работат. Прогресијата на појавата на нови форми и методи е во пораст, а Сергеј Валентиновиќ даде значителен придонес во создавањето метални спинални системи.

Професорот Висарионов - автор на 19 патенти за пронајдоци - е иновативен начин за лекување повреди и деформитети на 'рбетот кај децата и на' рбетните системи за корекција и стабилизација на 'рбетниот столб.

Техничките решенија предложени од Сергеј Валентиновиќ за нови спинални системи можат значително да ја подобрат веродостојноста на фиксацијата на 'рбетниот столб. Самите метални структури беа развиени земајќи ги во предвид предностите и недостатоците на слични уреди од страна на други пронаоѓачи кои биле користени порано.

Предностите на металните конструкции развиени од С.В. Висарионов, пред нивните претходници:

  • Поголема стабилност на 'рбетниот систем поради подобрениот дизајн.
  • Намалување на масата на самата структура, намалување на нејзиниот волумен, подобрување на ергономијата.
  • Елиминација на поместувањето по инсталацијата, што е обезбедено со подобрени прицврстувања и завртки со навој.

Звучи фантастично, но денес металните структури, кои професорот Висарионов многу често ги користи за операции за стабилизирање на 'рбетниот столб и за корекција на деформитетот, можат да "растат" со детето без да ги изгубат своите придружни функции.

Сето тоа е прашање на специјално техничко подобрување на спиналните системи за деца - и нивното тело, како што знаете, е способно за многу брз раст - со чија помош вршат транспедикуларна фиксација на 'рбетот во лумбалниот регион. Благодарение на овој изум, за корекција на детската 'рбетна колона, потребни се многу сложени операции кои се изведуваат со одреден временски период додека пациентот расте. За да го направите ова, доволно е специјалистот да ја прилагоди висината на металните прицврстувања кои се поставени на 'рбетот од време на време.

Продолжува потрагата по поефикасни техники и лекови за лекување на повреди на рбетниот мозок и патологија. Сергеј Валентинович Висарионов соработува со водечките клиники во Русија и блиското странство во помагањето на младите пациенти со повреди или вродени деформитети на 'рбетниот столб.

Ова ни овозможи да ги консолидираме силата, искуството и знаењето на овие светилки во областа на хирургија на 'рбетниот столб, вертебрологија и неврохирургија, бидејќи тие, како и теоретски дел од науката за медицината, не и не можат да имаат граници.

Децата кои имаат дефект во 'рбетот од раѓањето или кои се повредени додека се живи денес, имаат можност да добијат високо квалификувана помош и да работат на време - и ова значително ги зголемува шансите за нивно целосно закрепнување во блиска иднина.
Благодарение на таквите неразбирливи специјалисти како Сергеј В. Висарионов, златниот фонд за медицина се надополнува со револуционерни откритија и случувања кои денес овозможуваат да ги излечат тие болести и патологии кои неодамна се сметаа за неизлечиви.

Контакт телефон на професор: +7 (812) 318 -54 -25,
Пушкин (предградие на Санкт Петербург), 64-68 Парковая улица, ФСИ "НИДОИ им. G.I.Turnera "
wissarionov.ru

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .