Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Замена на коленото во Израел

Релативно често можеме да се жалиме на болка во колената. Дали некој постар човек или спортист, повреди може да се случи на никого. Во одредени случаи, болката сензации расипуваат живот толку многу што единствениот излез е да се замени или ендопротетика.

Денес, замената на колената во Израел се смета за најчеста операција во земјата. Односот на цената и квалитетот на обезбедените услуги не може да се пофали ниту една земја во која медицината е развиена во согласност со високите стандарди. Околу деведесет проценти од поранешните пациенти позитивно реагираат по операцијата. Утврдете значително намалување на болката при одење, подобрување на мобилноста на коленото и квалитетот на животот воопшто.

Исто така, вреди да се запамети дека за неколку месеци да се вклучат во активни спортови: пливање, џогирање, скијање и сноубординг, како и избегнување на скокање и ненадејни тензии на колената е забрането. Сè зависи, се разбира, на процесот на лекување на самиот пациент.

Индикации за хирургија:

  • повреди на патологија на коленото и сврзното ткиво;
  • гонартроза на коленото;
  • ревматски заболувања;
  • асептична некроза.

Како е операцијата?

Откако ќе одлучите, користејќи ја интернет страницата Bookimed, која клиника сакате да одите за лекување, откако претходно се согласивте со претставниците на болницата и ја поставивте датумот и условите за лекување, останете во Израел. По положувањето на дијагнозата и назначувањето на доктор, ќе му биде доделен одреден датум на операцијата.

Со помош на компјутер, се прави точна симулација на идниот вештачки зглоб, за секој пациент поединечно. Со помош на помошни уреди, лекарот го става имплантот на местото на истрошеното и го лепи со специјален лепак за остатокот од колената, што му овозможува да се движи природно при движење. Во зависност од степенот на оштетување на коленото, има помалку манипулации поврзани со парчиња или мускулите на коленото и, последователно, процесот на заздравување е побрз. Обично, протезите се прикачени со флексибилен ракав на колк или колена.

Времето на операцијата зависи од степенот на неговата сериозност, во просек не трае повеќе од два и пол часа, по што веднаш се чувствувате намалени болки. Операциите обично се изведуваат под општа анестезија, и под строга контрола, во текот на состојбата на пациентот, анестезиологот. По операцијата, пациентот се пренесува на одделот за терапија, каде што постепено ќе се оддалечи од анестезијата.

Потоа ќе поминат не повеќе од една недела во болницата, да ја следите состојбата и лекарите ќе видат како телото го зема имплантот. Клиниките во Израел го поттикнуваат следниот ден по операцијата да станат на нозе и да ги затегнат мускулите на нозете за да ги спречат згрутчувањето на крвта и да го подобрат протокот на крв во нозете. Ова е проследено со процедура за долго обновување и физиотерапија предложена од клиниката. Често трае околу десет недели. Се смета за задолжителна за имплементација, бидејќи помага при враќање во нормален живот и природно движење.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .