Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Самара "Медгард" - квалификувана помош за пациенти од сите возрасти

Во Русија постои единствена приватна мултимедијална медицинска установа "Медгард", која е дел од една голема медицинска мрежа. Центарот ги задоволува сите современи руски и европски стандарди. Сите услуги во него се вршат во согласност со прописите за медицинска нега во согласност со наредбите на Министерството за здравство на Руската Федерација. Затоа, пациентите добиваат висококвалитетни услуги кои станаа можно благодарение на компетентен пристап во третманот и спречувањето на болестите.

Историјата на клиниката "Медгард"

Во моментов, мрежата на мултидисциплинарни клиники Медгард е најголемиот проект, чија имплементација започна во 2002 година. Во Самара, изградбата на модерен центар беше завршена во есента 2006 година, а првите пациенти беа примени во зима. Самата зграда се наоѓа на територијата на медицинскиот универзитет и има површина од 9000 квадратни метри. м. За да се добие квалитетна помош, тоа е можно не само за жителите на градот, туку и за соседните региони.

Предностите на клиниката "Медгард"

Главната разлика на оваа медицинска установа од останатите е пристоен степен на медицинска грижа во сите области. Во прилог на амбулантско лекување, можно е да се лекува во болничко лекување. Болницата е наменета за 60 пациенти. Клиниката, исто така, има мајчинска болница, во која стотици бебиња се раѓаат секоја година.

Сите лекови пропишани од докторите на клиниката се вклучени во "Медицинскиот формулар". Затоа, тие се сметаат за економски рационални за пациентите и што е можно покорисни. Центарот може да добие медицинска нега за лица од сите возрасти. Често семејствата доаѓаат за превентивни прегледи.

Во клиниката и одделот за пациенти, посебно внимание се посветува на удобноста на пациентите. На пример, во клиниката "Медгард" од Самара, целата креветска кутија неодамна беше комплетно ажурирана, почнувајќи од душеци и завршувајќи со навлаки за навлаки.

Главните области на работа "Медгард"

Медицинскиот мултидисциплинарен центар е обезбеден со високо квалификуван персонал и најсовремена опрема. Има канцеларии:

  • лабораториска и функционална технологија;
  • акушерство и гинекологија;
  • неонатологија и педијатрија;
  • урологија и проктологија;
  • анестезиологија и реанимација;
  • мултидисциплинарна хирургија;
  • козметологијата и други.

Според мислењето на клиентите, третманот и дијагностичкиот комплекс во Самара и понатаму останува најдобра институција во регионот. За погодност на пациентите, тука се развиле сложени медицински програми кои овозможуваат целосен опсег на услуги без редици и немири.

Со текот на годините на своето постоење, десетици илјади пациенти добиваа квалитетна нега во оваа медицинска установа.

Управувањето со мрежата внимателно ги следи новите производи во светот на медицинската технологија и, ако е можно, ги опремува нивните центри со нив. Неодамна, тие имаат нова машина за анестезија, ректоскоп, модерни рендгенски машини и ултразвучни скенери.

Во заклучок, треба да се забележи дека Самара "Медгард" постојано држи разни промоции и нуди попусти за редовните корисници. На пример, картичките за корпоративни попусти овозможуваат секој носител да добие попуст од 5% за сите видови услуги. Повеќе информации за сите промоции може да се најдат на официјалната веб страница на медицинските клиники.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .