Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Хируршки третман на рак на дојка во Израел

Ракот на дојката се смета за еден од најчестите типови на онкологија кај женскиот дел од популацијата, но во исто време е еден од најизулуираните. Главните видови на третман на оваа болест вклучуваат хирургија. Во зависност од фазата на болеста, може да се примени орган-зачувување или радикална операција.

Третманот за ракот на дојката во Израел се смета за ефективен поради многу високото ниво на развој на медицината во земјата. Во приватните и јавните клиники се користи модерна дијагностичка и терапевтска медицинска опрема, високо квалификувани лекари, и воопшто, стандардите за третман соодветствуваат на светските стандарди.

Лампетомија на дојка

Лампетомија е операција која штеди орган, најчесто користена форма на хируршки третман. За време на операцијата, се отстрани погодениот сегмент на млечната жлезда со формирање на тумор и некое здраво ткиво. По операцијата, во повеќето случаи се изведува зрачење што ги уништува преостанатите малигни клетки.

Индикациите за лумпетомија се: првата - втората фаза на ракот на дојката, отсуството на метастази, големината на туморот е не повеќе од четири сантиметри.

Контраиндикации вклучуваат: фаза 3-4 болест, неколку малигни тумори, големи димензии на туморот; автоимуни болести; лактација и бременост; претходно извршена зрачна терапија на градите; контраиндикации за зрачење.

Пред операција, се врши дијагностички комплекс, вклучувајќи мамографија, ултразвук, магнетна резонанца, лабораториска дијагностика, рендгенски прегледи и консултација со лекар за пропишување на програма за лекување.

Операцијата на lumpectomy во Израел се врши за петнаесет до четириесет минути во зависност од голем број на фактори. Износот на ресекција е определен од големината на туморот, неговиот хистолошки тип, резултатите од интраоперативната биопсија.

Израелските клиники применуваат иновативни техники со употреба на компјутерски потпомогната скенер за време на lumpectomy. Тој ја скенира раната за присуство на преостанатите клетки на ракот, по откривање на која дава сигнал. Со негова помош беше можно да се намали повторувањето на ракот на дојката за еден и пол пати.

По хируршки третман, пациентот поминува низ курс на радиотерапија пет до седум недели. Најновиот систем за визуелизација - Align RT обезбедува помала доза на зрачење и подобар козметички ефект.

Со цел да се реконструира формата на млечната жлезда во медицинските комплекси во Израел, пластичната хирургија се изведува со помош на имплантација на ендопротези или ткива на пациентот самата.

Истата ефикасност на lumpectomy и мастектомија сега е потврдена.

Операција на мастектомија во Израел

Мастектомијата е радикална операција за отстранување на градите. Израелските клиники денес вршат мастектомија со зачувување на кожата во градите и со можност за понатамошна реконструктивна пластика.

Индикации за мастектомија може да бидат: неинвазивни форми на рак, рак на дојка, локално напредна форма на рак на дојка во 3 фази, првата - втора фаза на оваа болест, воспалителен карцином на дојка, рецидив по лумпектомија, рак за време на бременоста, превентивни мерки за генетска предиспозиција.

Како дел од прелиминарното истражување, се изведуваат лабораториски дијагностики, рентгенски зраци на граден кош, ПЕТ-КТ, КТ и коскени скенирања.

Постојат различни видови на мастектомија, а изборот зависи од индивидуалните карактеристики на женското тело и индикациите.

Со едноставна мастектомија, млечната жлезда се отстранува, зачувување на пекторалните мускули и регионалните лимфни јазли. Можна е биопсија на стражални лимфни јазли.

Поткожна мастектомија вклучува ресекција на ткивото на дојката, со што се зачувува максималниот износ на кожата. По завршувањето на операцијата, се врши реконструкција на градите.

Радикална мастектомија во третата четврта фаза на болеста со присуство на секундарни фокуси во лимфните јазли и градите може да се врши на неколку начини: со користење на операцијата Пети (модифицирана радикална мастектомија) и операцијата Холстед-Мејер (радикална мастектомија).

Постои еден вид мастектомија како профилактичен. Ова е превентивна мерка што ја минимизира веројатноста за појава на рак на дојка во иднина. Индикации за хирургија: висок ризик од рак на дојка поради семејна историја, генетски мутации (ДНК BRCA1 и BRCA2).

Времето на мастектомија може да биде од шеесет до сто и дваесет минути, во зависност од карактеристиките на туморот и степенот на ширење, периодот на хоспитализација варира од два до пет дена.

Израелските хирурзи во оваа операција ќе користат напредни технологии: ласерски и електрични скалпели, операција на маршута на сондата (дијагностицира малигни клетки за време на операцијата), биопсија на лимфните јазли на лимфните јазли.

Клиниките во Државата Израел нудат различни опции за реконструкција на градите по мастектомија: преку силиконски импланти, тело ткиво на самата жена (техника на користење на размавта од најширокиот мускул, техника на користење на глутеален размавта).

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .