Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Тумор на дојката. Третман на рак на дојка во Израел

Поради фактот дека ракот на дојката станува се почестен секој ден и се повеќе се дијагностицира кај жени од репродуктивна возраст, научниците и докторите во многу земји бараат нови начини и методи за ефикасно борба против болеста, како и за нејзина превенција. Долги години, во Израел се спроведени истражувања во областа на третман на рак на дојка, се развиени и имплементирани иновативни методи на рана дијагноза и ефикасен третман на болеста. Резултатот од ова дело е највисоката стапка на ефективност на третманот на рак на дојка и целосно опоравување во повеќе од 97% од случаите, предмет на рана дијагноза.

Методи за третман на рак на дојка во Израел

Третманот на малигниот тумор на дојката во медицинскиот центар MedicalTourIsrael.com може да се врши локално и системско. Изборот на тактиката е определен од фазата на болеста. Локалниот третман се базира на отстранување на туморскиот фокус и се користи во многу раните фази на развојот на туморот. Системски се користи во случај на длабоко ширење на туморот, како и со постоечките метастази. Редоследот на примена на методите е утврден од карактеристиките на болеста, оперативната, лекувањето и радиотерапијата се комбинираат.

Хируршки третман на рак на дојка

Денес, операциите за зачувување на органите се приоритет за хируршка интервенција, а ракот на дојката во Израел се третира првенствено, почнувајќи со отстранување на туморот. Третманот на рак на дојка е скоро секогаш (освен во терминалната фаза) подразбира употреба на хируршки метод. Во современата онкологија, се користат следниве видови на операции за рак на дојка:

  • Лампетомија е операција која штеди орган која се изведува во раните фази на развојот на туморот во отсуство на метастази. Тоа подразбира ексцизија на туморот, како и мал дел од околното ткиво со цел да се избегне повторување на болеста;
  • Мастектомија, или ресекција на операцијата на градите, која вклучува отстранување на погодените гради целосно. Како по правило, најблискиот пакет на лимфни јазли исто така е отстранет; Радикална мастектомија е операција во која ткивото на дојката, лимфните јазли и дел од пекторалниот мускул се целосно отстранети. Претходно, ваквата операција беше стандард за лекување на сите видови на рак на дојка, но точната дијагностика ги намали индикациите за тоа, ја елиминира потребата да се отстрани значителен број ткива како превентивна мерка.

Во случај на ампутација на дојка, израелските пластични хирурзи вршат реконструктивна хирургија за да ги обноват (реконструираат) градите, користејќи сопствено ткиво на пациентот или силиконски импланти.

Конзервативен третман на рак на дојка

Радиотерапијата е широко употребувана во третманот на тумори на дојка во Израел, пред и по операцијата. Суштината на терапијата лежи во рендгенското зрачење на малигниот тумор, како и на лимфните јазли, со цел да се потисне растот на туморските клетки и нивното уништување. Постепениот курс на зрачната терапија е насочен кон уништување на метастази и спречување на повторување на туморот.

Радиотерапијата пред операцијата е пропишана за да го потисне растот на туморот, а во некои случаи помага да се намали нејзината големина, со што се намалува износот на операцијата. Нов тип на зрачење е интраоперативна терапија со радиотерапија (ИТТ), која е ирадијација на тумор непосредно за време на неговата ресекција. Таквото зрачење се изведува во случај на субтотална ресекција на туморот, кога не може целосно да се отстрани, како и во случај на висок ризик од повторување.

Хемотерапијата е задолжителен метод на третман во средината и во доцните фази на болеста, вклучително и во случај на метастатски рак. Во подоцнежните фази на развој, хемотерапијата се користи како палијативен (симптоматски) третман и може да ги олесни симптомите на болеста, да ја подобри општата состојба на пациентот. Често, хемотерапијата се изведува заедно со терапија со зрачење.

Помошни методи за лекување на рак на дојка во Израел се имунотерапијата и хормонската терапија. Хормонската терапија вклучува употреба на анти-естрогени лекови дизајнирани да ја блокираат активноста на женските хормони кои придонесуваат за раст на канцерогениот тумор. Имунотерапијата помага да се зајакне и активира имунолошкиот систем со земање молекуларни биолошки препарати - моноклонални антитела. Ова го намалува ризикот од повторување и во подоцнежните фази на болеста го продолжува животот.

Самопроверка на состојбата на млечните жлезди

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .