Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Предвремена ејакулација: симптоми и третман

Предвремена ејакулација е главната симптоми:

Предвремена ејакулација (т.е. ејакулација) се карактеризира со фактот дека сексуалниот однос со такво нарушување е краток, помалку од три минути, што, како по правило, не се јавува целосна сексуална сатисфакција за двата сексуални партнери. Предвремена ејакулација, чиишто симптоми, всушност, се сведуваат на наведените карактеристики (краток однос, недостаток на сексуално задоволство), може да се манифестира и пред почетокот на сексуалниот однос и по нејзиниот почеток.

Општ опис

Ако детално опишеме каква е предвремена ејакулација, тогаш можеме да назначиме дека со таков проблем човекот едноставно не е способен да го контролира времетраењето на сексуалниот контакт, особено до оној степен кој би бил доволен за двата партнера. СЗО во моментов не идентификува јасни критериуми врз основа на кои би било можно да се утврди што е нормално времетраењето на сексуалниот однос. Како резултат на тоа, проблемот изгледа уште посериозен во однос на дијагностиката, бидејќи исто така се случува дури и краток однос да му дозволи на човекот да дојде до оргазам, и затоа проблемот, како таков, не се гледа во принцип.

Посебна страна на прашањето е фактот дека машкиот сексуален партнер може да има аноргазмија, во која нема задоволство за време на сексуален однос, без оглед на неговото времетраење и квалитет. Ваквата опција не е исклучена ако има присуство на неколку партнери кај маж, додека дисфункцијата за која станува збор е релевантна само за време на сексуален однос со еден од партнерите, додека од друга таква дисфункција е отсутна, односно излегува дека човекот е здрава и предвремена ејакулација не е трајна и конечна "реченица".

Земајќи ги предвид таквите карактеристики, во медицината тие разликуваат просечна слика во однос на нормата на времетраењето на таканаречениот период на триење, односно периодот помеѓу воведувањето на пенисот во вагината и постигнувањето на ерекцијата. Оваа бројка е околу 3 минути. Така, ако ејакулација се појави порано отколку во овој период, тогаш се смета, како што веќе е наведено, предвремено.

Во исто време, при проучувањето на податоците добиени со соодветни анкети, се покажа дека ако траењето на сексуалниот однос е две минути, тогаш максимум 35% од жените достигнуваат оргазам, а ако сексуалниот однос трае околу 10 минути, тогаш овој индикатор достигнува 50% . Така, ако ја разгледаме варијантата на просечен човек способен да го поддржи сексуалниот однос во рок од две минути, тогаш може да се тврди дека не е способна за задоволување на жената и затоа може да се смета како пациент со нарушување, односно со предвремена ејакулација.

Сумирајќи, може да се додаде дека клучната улога во дијагностицирањето на предвремена ејакулација и при спроведувањето на мерките за лекување во нејзината адреса е дадена на субјективната проценка од страна на човекот од вистинска сексуална дисфункција во неговиот случај.

Предвремена ејакулација кај мажите кои спаѓаат во групата на репродуктивна возраст, всушност, е доста висока во смисла на, и достигнува околу 30%. Кога сексуалното незадоволство кај мажите ја намалува самодовербата, тие не стануваат толку уверени во себе, освен тоа се зголемува конфликтната ситуација во односите со сексуалните партнери.

Во суштина, првиот неуспех на овој фронт станува причина за човекот да избегне сексуален однос воопшто. Во други случаи, се посветува поголемо внимание за да се компензира мануелната и оралната стимулација на сексуалниот партнер. Тоа е, увертира е продолжен. Она што е извонредно, во овој случај, жените често се задоволни со сексот, кој воопшто не може да се каже за еден човек - секогаш кога сексуалниот контакт за него е поврзан со појавата на психо-емоционален стрес, се развива и друг вид нарушување во истата сексуална сфера .

Предвремена ејакулација: Причини

Предвремена ејакулација може да биде предизвикана од различни фактори, ги истакнуваме најчестите опции кои го предизвикуваат овој проблем:

 • присуство на воспалителна болест на уретрата или простатата;
 • продолжена сексуална апстиненција, редок сексуален однос (поради тоа се зголемува сексуалната ексцитабилност);
 • појава на непријатност за време на сексуален однос, предизвикана од вознемиреност околу чекањето на "пункција", односно брза ејакулација, која ќе биде поврзана со незадоволство кај сексуалниот партнер;
 • повторно, психолошкото расположение дека ејакулацијата ќе се случи премногу рано, што, овој пат, е поврзано со неуспех да се доживее на млада возраст при првиот сексуален однос, како и искуството предизвикано од стравот да бидат фатени неподготвени од појавата на аутсајдери;
 • некои особености во централниот дел одговорен за појавата на ејакулаторниот рефлекс, поради што се формира нискиот праг на овој рефлекс, што, соодветно, го предизвикува проблемот на предвремена ејакулација;
 • присуството на одредени поединечни уставни обележја поврзани со иннервацијата на пенисот, поради што постои зголемена сексуална чувствителност;
 • постојат некои докази дека предвремена ејакулација може да се должи на наследството, иако овој фактор е прилично контроверзен меѓу причините;
 • хормонски нарушувања;
 • повреди на 'рбетниот столб;
 • генитална траума;
 • изложеност на одредени лекови;
 • недостаток на внес на магнезиум, што исто така е докажан факт во врска со нарушувањето во прашање.

Сите причини поради кои може да се појави предвремена ејакулација може да се припишат на една од две групи, особено, тоа се физиолошки причини и психолошки причини . Претежно психолошки проблеми доведуваат до предвремена ејакулација. Основата на психолошките проблеми е неврозата на човекот поврзана со сексуален однос. Поради прекумерната концентрација директно на процесот на ејакулација, а не на добивање задоволство од процесот, прекумерниот стрес се развива, и како резултат на тоа, брзото ејакулација. Поради оваа причина, ако ситуацијата често се повторува, човекот почнува да ги доживува стравовите поврзани со сексуалниот однос. Поради ова, тој се обидува да го избегне сексот како таков, бидејќи тоа ќе доведе до неуспех, партнерот ќе остане незадоволен, за кој станува збор, според него, ќе биде неговата перцепција за неа како човек. Поради неврозата по оваа основа, еректилната дисфункција, како што веќе е наведено, може само да се влоши.

Значи, како да се реши проблемот на предвремена ејакулација, поради психолошки фактори? Искуството и возраста служат како главни асистенти во проблемот, но, исто така, беше посочено, проблемот не е само да не се решава, туку расте. Во овој случај, важно е да ја преземете нејзината одлука и да контактирате со специјалист. Посебна и многу важна улога игра врската со партнерот. Ако има чувствителност и разбирање од страна на една жена, тогаш таков проблем може да се реши целосно без потреба од посета на специјалист.

Ако сексуалниот однос е премногу краток, следните препораки ќе помогнат:

 • во текот на сексот треба да се обидете да се одвлечете во мислите на теми од трети лица до одреден степен;
 • се препорачуваат кондоми со анестезија;
 • пред да се покани сексуалниот однос да се вклучат во мастурбацијата;
 • вежби за зајакнување на мускулите на карлицата се препорачуваат како физички вежби;
 • Се предлага да се разгледа таква опција како хирургија на обрезание.

Исто така, треба да се запомни дека за да се одложи ејакулацијата во секој случај, не е целосно прицврстување на уретрата не е дозволено. Поради ова, многу често мажите развиваат хронична форма на простатитис.

Што се однесува до физиолошките причини кои го предизвикуваат проблемот на предвремена ејакулација, често е случај дека главата на пенисот е премногу чувствителна. Оваа функција може да биде или вродена или стекнати (на пример, при пренесување на болести кои влијаат на гениталиите). На пример, болеста како што е баланопоститис, предизвикува развој на изразена форма на иритација на ткивата на гениталните органи, што исто така предизвикува ејакулација премногу брзо. Во овој случај, исто така може да има свои карактеристики, тие се како што следува:

 • хиперсензитивноста го прави времето односот речиси ист во секое време;
 • со повторен сексуален однос, исто така не постои посебна разлика во времето поминато на нив;
 • пред секс, ејакулација речиси не се јавува;
 • кога пиете алкохол, сексуалниот однос може да биде малку подолг.

Проблемот може да се реши на два главни начини: да се разгледа верзијата на операцијата на обрежување (со баланопоститис и со фимоза, овој метод е најефективен), а втората опција е употребата на анестетички масла, кои исто така можат да бидат ефикасни.

Друг проблем кој предизвикува предвремена ејакулација е хронични воспалителни болести. Значи, при пренесување на простатитис, човекот може да развие хронична форма на везикулитис , во кој се зафатени семенните везикули. Тие акумулираат сперматозоиди. Ејакулацијата е придружена со нивно намалување и последователно испуштање на содржината во уретрата. Кога воспаление на меури, тие почнуваат да опаѓаат многу побрзо, што бара некоја сексуална возбуда.

Везикулитис предвремена ејакулација се развива постепено. Разликата од зголемената сензитивност на главата е дека ејакулацијата во везикулитис може да се појави пред почетокот на сексуалниот однос. Покрај тоа, за време на оргазмот, ејакулација може да биде придружена со болка, поради што човекот не чувствува задоволство. Во иднина, сексуалниот однос ќе треба многу повеќе време, а ако се реши проблемот со алкохолот, ситуацијата само ќе се влоши. Аденомот на простатата , воспалителниот процес со пораз на хилумот, уретритисот итн., Исто така, може да се сметаат за воспалителни заболувања кои се сметаат за причините за предвремена ејакулација.

Ефектите на одредени болести, исто така, можат да влијаат врз регулирањето на ејакулацијата. Бидејќи главните болести може да се идентификуваат на следниов начин:

Предвремена ејакулација: симптоми

Како што веќе е наведено, името на самата болест е одговор на прашањето за главните симптоми присутни во него. Тоа е, ејакулација со предвремена ејакулација се случува порано отколку што е потребно. Во исто време, и двајцата партнери може да бидат незадоволни, што го прави проблемот уште потешко. Во тешки форми на болеста, ејакулација се јавува дури и пред пенисот да биде во женската вагина. Слична ситуација може да се појави само пред очите на женските генитални органи, што се јавува поради прекумерно преголемо претерување.

Позитивна карактеристика на предвремена ејакулација е тоа што може да помине само по себе, што е предизвикано од стекнување на одредено искуство во сексот. Во меѓувреме, исто така се случува, дека многу години овој проблем не исчезнува, затоа, како што е јасно, човек има потешкотии.

Дијагностицирање

Дијагнозата на предвремена ејакулација се состои од конструктивен дијалог со релевантниот специјалист, во кој ќе се обиде да утврди кои се причините за проблемот. Во отсуство на нагласување на специфични причини, дијагнозата најверојатно ќе се состои во спроведувањето на следната фаза. Оваа фаза бара присуство на сексуалниот партнер на пациентот, што се бара особено за тестот на лидокаин. Со помош на лидокаин, кожата се третира во френулумот на пенисот, тогаш треба да одите на сексуален однос, во кој треба да ги евидентирате резултатите од студијата. Ако во овој случај немаше позитивна динамика, тогаш тестот се спроведува целосна, што бара целосен третман на пенисот за гланс со лидокаин, тогаш повторно се предлага да се продолжи со сексуален однос.

Како и другите дијагностички методи, можно е да се назначи откривање на чувствителноста на пенилните ткива со истовремено тестирање на рефлекси. Ова бара употреба на специјална опрема.

Третман

Третманот на предвремена ејакулација во моментов вклучува четири типа на решенија, особено: локален третман, фармакотерапија, сексуална терапија и хируршки третман. Исто така забележуваме дека локалниот третман, како и фармакотерапијата, се привремени решенија за овој проблем, и покрај тоа, тие бараат постојана употреба на лекови. Најбезбедната од овие опции е сексуалната терапија, иако има и недостатоци, а главната е долгорочен недостаток на ефективност, како и потребата за жена партнер да учествува во оваа терапија. И, конечно, хируршки третман. Со право може да се нарече најефективно и брзо, резултатот по таквиот третман не исчезнува со текот на времето.

Да се ​​задржиме на овие опции за третман.

Локална терапија

Основата на овој тип на терапија е користење на локални анестетици, поради што се обезбедува блокада на нервните завршетоци во телото на пенисот и во главата. Целта е да се исклучи периферната врска во ејакулаторниот механизам. Во овој случај, предвремена ејакулација се елиминира преку употреба на кондоми со анестетици, како и преку масти и гелови кои обезбедуваат локален анестетички ефект. Сега на продажба постојат многу опции за кондоми, лубрикант кој содржи одредена количина на анестетици. Употребата на овој тип на кондом може да ја намали чувствителноста на глансот пенисот, што, пак, овозможува да се постигне одредено зголемување на времетраењето на сексуалниот однос.

Подмачкувањето на кондомот има ниска концентрација на анестезија, која е предизвикана од иритација на мукозната лидокаин, која е поврзана со појавата на горење. Мукозната мембрана на човекот има појава на мала површина во областа на отворањето на уретрата, додека кај жената е и влезот во вагината и целата нејзина внатрешна површина. Поради оваа причина, ингестијата на анестезија може да предизвика појава на силна болка, во која продолжувањето на сексуалниот однос ќе биде едноставно невозможно. Во меѓувреме, помалку во подмачкувањето на лидокаин, толку е послабо блокадата на нервните завршетоци, претходно, односно ејакулација.

Поради горенаведените карактеристики, најсоодветна опција е да се користи најчестиот кондом, но со претходна примена на концентрирана анестезија во форма на гел или маст за пенисот. Ова ќе ја елиминира можноста анестезијата да влезе во женскиот генитален тракт додека го постигнува саканиот ефект, односно да ја потисне предвремена ејакулација.

Ако поради некоја причина употребата на кондоми е непожелна, може да постапите според следнава шема: пенисот се третира со лидокаин, по што мора да почекате додека не се апсорбира, а потоа пенисот е целосно измиен, што го спречува лидокаинот да влезе во вагината.

Поради локалната терапија, времетраењето на сексуалниот контакт може да се удвои во просек. Во меѓувреме, одбивањето на третманот води до регресија. Поради оваа причина, пациентите во повеќето случаи прибегнуваат кон хируршки третман со цел да се постигне траен ефект.

Секс терапија

Овој метод на лекување е да се изведат одредени техники, со кои се обезбедува одредена контрола во текот на времето на ејакулација. Овој метод на терапија е доволно ефикасен, времетраењето на сексуалниот однос со него може да се продолжи во просек од 5-10 минути.

Најчестите методи - "старт-стоп" и компресија на главата на пенисот.

Компресија на главата ја врши машкиот сексуален партнер до одреден степен непосредно пред ејакулацијата. Процесс эякуляции при этом затормаживается, что обеспечивает возможность продолжения за счет мануальной или оральной стимуляции пениса.

Что касается методики «старт-стоп», то здесь отдаление семяизвержения достигается за счет прекращения фрикционных движений мужчиной при появлении у него первых позывов, указывающих на приближение семяизвержения. После определенной паузы половой акт может быть продолжен до того момента, пока не появятся повторно ощущения, указывающие на скорое наступление семяизвержения.

Важно отметить, что при первых попытках реализации на практике данных приемов мужчину может постигнуть неудача, что связано с невозможностью адекватного контролирования мужчиной своих ощущений в процессе полового контакта и с невозможностью предугадывания наступления эякуляции.

В качестве другой отрицательной стороны данного способа лечения преждевременного семяизвержения, исходящей из стороны предыдущей, является то, что одномоментное достижение улучшения не является возможным, приемлемый результат достигается спустя лишь около 4-6 мес. По этой причине мужчины начинают сомневаться в том, что выбранный ими метод лечения является правильным. В качестве еще более серьезного недостатка можно обозначить необходимость принятия участия влечении постоянной половой партнерши, достаточно адекватной и терпимой для этого, что, как показывает практика, зачастую оказывается невыполнимым условием.

Фармакотерапия

Наверняка многим читателям известны те или иные препараты, за счет использования которых можно добиться задержки эякуляции. Однако, использование их в лечении не всегда оказывалось возможным из-за наличия множества побочных эффектов, возникающих из-за особенностей фармакологического воздействия веществ в составе таких препаратов.

Между тем, сейчас существуют препараты, входящие в группу антидепрессантов, это ингибиторы обратного захвата серотонина, за счет которых эякуляция может быть заторможена при отсутствии побочных эффектов, которыми славятся предшественники (нейролептики и пр.). У таких препаратов достаточно высокая эффективность, продолжительность полового акта при их использовании увеличивается в среднем до 6 раз.

В качестве отрицательной стороны их применения можно обозначить необходимость в систематическом посещении психотерапевта для контроля и корректировки психо-эмоционального состояния. Также следует добавить, что при прекращении их приема продолжительность полового акта сокращается до изначальных показателей, то есть проблема возвращается на исходный уровень.

Хирургическое лечение

Самый простой и эффективный способ лечения рассматриваемой проблемы – обрезание крайней плоти. Головка пениса после этого огрубевает, что обуславливается постоянным контактом с нижним бельем, соответственно, ее чувствительность снижается. После операции продолжительность полового акта увеличивается вдвое, а то и втрое, если сравнивать с исходным состоянием. Таким образом, если до операции семяизвержение происходит через четыре минуты, то после нее можно добиться ее наступления через 10 минут.

Также существует такой метод хирургического воздействия, как микрохирургическая денервация головки пениса, что обеспечивается способом пересечения при дальнейшем хирургическом восстановлении нервных стволов, обладающих повышенной чувствительностью. В этом случае продолжительность полового акта может быть увеличена до 5 раз. Проведение операции позволяет добиться почти полной анестезии полового члена, ввиду чего половой акт может длиться около 30-40 минут. Длительность воздействия при такой анестезии составляет около полугода, на протяжении указанного периода показаны регулярные и частые занятия сексом.

При появлении проблем с эякуляцией, в частности при преждевременном ее наступлении, необходимо обратиться к психотерапевту или к сексологу, в некоторых случаях может понадобиться консультация эндокринолога, еще реже, обычно, нужна консультация уролога.

Сподели го овој напис:

Если Вы считаете, что у вас Преждевременная эякуляция и характерные для этого заболевания симптомы, то вам могут помочь врачи: психотерапевт , сексолог .

Исто така предлагаме да ја користиме нашата онлајн дијагностика на болести , која ги избира можните болести врз основа на внесените симптоми.


Болести со слични симптоми:
Везикулит (совпадающих симптомов: 1 из 1)

Везикулитис е воспалителна лезија која се јавува во семенските везикули. Везикулитис, чии симптоми се претежно измазнети, нема акутни манифестации, што доведува до задоцнето лекување на пациентите за обезбедување на соодветна медицинска нега, а исто така идентификува некои тешкотии кои се релевантни во процесот на дијагностицирање.

...
Импотенция (совпадающих симптомов: 1 из 1)

Импотенцијата (еректилна дисфункција) ја одредува итноста за човек од такви прекршувања на неговите сексуални функции, во која тој не е способен да го заврши сексуалниот однос. Импотенцијата, чии симптоми укажуваат на неможност да се одржи ерекција, ниво кое е потребно за сексуални односи или неспособност за постигнување на ејакулација или комбинација на двете состојби, може да се карактеризира со целосна неспособност за постигнување на ејакулација или ерекција, како и краткотрајно ерекција.

...
Простатит (совпадающих симптомов: 1 из 1)

Простатит представляет собой такое заболевание, при котором воспаляется предстательная железа. Простатит, симптомы которого чаще всего встречаются у мужчин репродуктивного возраста (20-40 лет), в среднем диагностируется у 35% населения. В зависимости от происхождения, простатит может быть бактериальным или небактериальным, в зависимости от характера течения – острым или хроническим.

...
Баланопостит (совпадающих симптомов: 1 из 1)

Баланопоститисот е прилично честа воспалителна болест на кожата на пенисот. Според статистичките податоци, секоја година на Земјата 11% од мажите страдаат од оваа болест. Баланопоститис кај мажи, според МКБ-10 (меѓународна класификација на заболувања), е двојна болест, бидејќи вклучува воспалителен процес и во главата и во внатрешниот леток од кожичката.

...
Хронический простатит (совпадающих симптомов: 1 из 1)

Хронический простатит – воспалительный процесс, поражающий ткани предстательной железы и приводящий к сбою её полноценного функционирования. Недуг является одним из наиболее распространённых среди расстройств в работе мужских половых органов.

...
Прочитајте понатаму:
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

психотерапевт прифаќа
Адреса : Москва, транс. Расково, 14-22
Телефон : +7 (499) 969-23-38
Адреса : Москва, ул. Јарославска, 4/8
Телефон : +7 (499) 969-23-38
Адреса : Москва, ул. Клара Цеткин, 33, Bldg. 28
Телефон : +7 (499) 969-23-38
Адреса : Москва, ул. Воронцовска, д. 8, стр.6
Телефон : +7 (499) 519-32-81
Адреса : Москва, ул. Lyublinskaya, 104
Телефон : +7 (499) 116-82-09
Адреса : Москва, ул. Александар Солженицин, 5, стр.1
Телефон : +7 (499) 116-82-18
Адреса : Москва, Волгоградский пр-т, д. 42, стр 12
Телефон : +7 (499) 969-23-38
сексолог зема
Адреса : Москва, ул. Клара Цеткин, 33, Bldg. 28
Телефон : +7 (499) 969-23-38
Адреса : Москва, ул. Космонаут Волков, 9/2
Телефон : +7 (499) 969-23-38
Адреса : Москва, ул. Воронцовска, д. 8, стр.6
Телефон : +7 (499) 519-32-81
Адреса : Москва, Цветной бул., Д. 30, корп. 2
Телефон : +7 (499) 519-32-81
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .