Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Алфабетски рубрикатор на човечки болести и услови
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Човечки болести, симптоми и третман

Користете ја нашата класификација на болести кај луѓето. Ние обрнувавме големо внимание на симптомите на болеста, а не на нејзиниот третман. Ова ќе ви овозможи да направите почетна само-тестирање на телото, да ги утврдите симптомите на болеста и да разберете кој лекар треба да се консултира.


Ажурирања во делот

Урахус цистата е конгенитална аномалија на развојот на уринарниот канал (urachus), кој се појавува во текот на периодот на интраутерино формирање на фетусот. Во средишниот дел од каналот се формира цистична капсула, која е полна со мукозна супстанција. Ако формирањето е заразено кај новороденче, туморот е локализиран во долниот дел на стомакот, се појавуваат нежност, вознемирена столица, треска и знаци на интоксикација.

...

Хиперинсулинизмот е болест поврзана со зголемување на нивото на инсулин и намалување на шеќерот во крвта кај луѓето. Карактеристични знаци на болеста се: општа слабост, вртоглавица, зголемен апетит, тремор и психомоторна агитација. Вродената форма е многу ретка, кај околу едно новородено од 50 илјади. Често се утврдува од стекнатиот тип на болеста кај жените на возраст од 35-50 години.

...

Енотисот е нодуларен бенигнен тумор од мала големина, кој се карактеризира со ртење во коскеното ткиво или во коскената празнина. Местото на локализација може да биде феморална или кинеска коска, раце, ребра, карлични коски, 'рбетот. Второто име на болеста е остеома. Големината на огништето може да варира од 2 до 20 мм, поретко - до 50 мм. Расте многу бавно.

...

Дивертикулумот на Мекел е конгенитален илеум, кој се јавува во периодот на пренаталниот развој на фетусот. Причината за патологијата е неправилно формирање на проксималниот жолчен канал со формирање на торба (дивертикулум) во долниот илеум на тенкото црево.

...

Тумор на 'рбетниот мозок е патолошка форма на малигната или бенигната природа, која се наоѓа во регионот на' рбетниот мозок. Клиничките симптоми може да не се појават во раните фази на растот. Најчесто болеста е откриена со значително зголемување на големината на туморот.

...

Сенестопатијата е специфичен услов кој се карактеризира со: неразумни поплаки за чувство на лошо, внатрешно непријатност во телото или на кожата. Чувствителен без објективност, пациентот точно не може да утврди што и каде болката.

...
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .