Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Анализа

Датум: 02.26.2016

Според истражувачката компанија ДСМ Група, продажбата на лекови во руски аптеки во јануари 2016 година изнесувала 56 милијарди рубли. Оваа бројка е 6,8% повисока отколку во првите четири недели од 2015 година. Во исто време, по бројот на пакети, има негативен тренд - намалување од 8%.

Датум: 15.01.2013

Уделот на операции за ласерска хирургија на очите во различни земји се движи од 60% до 95% од вкупниот број рефрактивни операции. Во Америка, на пример, операцијата на око LASIK е една од најчестите операции кај пациентите. Се разбира, сè е индивидуално: невозможно е со 100% сигурност да се каже дека оваа операција дефинитивно ќе одговара на секој пациент, случаите се различни. Сепак, врз основа на светската практика, во повеќето случаи, акумулираното знаење и искуство на таквите операции им овозможува на офталмолозите да констатираат дека веројатноста за појава на компликации после ласерската корекција е многу мала.

Датум: 11.28.2015

Постојаните промени во светската економска слика на светот, научниот и технолошкиот напредок и растот на производството во сите земји во светот не води само кон глобалниот свет, туку и на професионалните заболувања предизвикани од човековата работна активност. Спречувањето на ваквите болести и нивната навремена дијагноза помага да се запре текот на болеста на време и да се спречат непријатните последици.

Датум: 20.11.2014

Светската здравствена организација, во својот извештај за ракот, прави разочарувачки предвидувања: во текот на 2015 година бројот на луѓе со дијагноза на рак постојано се зголемува. Во исто време, жителите на земјите во развој се повеќе подложни на оваа болест поради нивните опасни навики отколку граѓаните на богатите земји кои традиционално промовираат здрав начин на живот. Онколошки болести "стареат": просечната возраст на Европејците кои страдаат од рак постепено стануваат се поголеми. Највисок процент на преживување во случај на онколошка дијагноза е во Германија, додека во источноевропските земји петгодишната стапка на преживување по дијагнозата е многу помала.

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .